Πρωτόκολλο Εφαρμογής

Πρωτόκολλο Εφαρμογής Προϊόντων

Η ιατροτεχνολογία επούλωσης L-Mesitran® βασίζεται πρωταρχικά στη πολυδιάστατη λειτουργία των αλοιφών ιατρικά βαθμονομημένου μελιού, L-Mesitran® Ointment και L-Mesitran® Soft, καλύπτοντας ολιστικά τις ανάγκες καθαρισμού, επούλωσης και αντιμικροβιακής  προστασίας χωρίς αντιβιοτικά, βλαβών παντός τύπου και φυσιολογίας. Γι’ αυτόν τον λόγο τα ανωτέρω άμορφα επιθέματα χρησιμοποιούνται ως πρωτεύοντα επιθέματα και όχι επικουρικά.

Σύνοψη Προϊόντων

Επισημάνσεις

ΑΛΟΙΦΗ L-Mesitran® SOFT

Περιέχει μέλι ιατρικού τύπου σε αναλογία 40% επί της σύνθεσης του προϊόντος και έχει ηπιότερη αλλά εξίσου αποτελεσματική οσμωτική δράση με την L-Mesitran® Ointment και επουλωτική  δυνατότητα. Ενδείκνυται για έλκη -επιμολυσμένα ή μη- ευαίσθητων βλαβών, π.χ. εγκαύματα, αγγειακά και διαβητικά έλκη ή δερματικών περιοχών όπως το πρόσωπο, η κνήμη κ.α.

ΑΛΟΙΦΗ L-Mesitran® OINTMENT

Περιέχει μέλι ιατρικού τύπου σε αναλογία 48% ενισχυμένο με περισσότερες αντιφλεγμονώδεις και επουλωτικές φυσικές ουσίες. Έχει υψηλή οσμωτική δράση και πιο δραστική καθαριστική και επουλωτική λειτουργία συγκριτικά με την L-Mesitran® Soft, γι’ αυτό και σε περιπτώσεις επιμολυσμένων ελκών ή ελκών με ξηρές κυτταρικές νεκρώσεις να προτιμάται έναντι αυτής. Τυχόν αίσθημα καύσου (τσούξιμο) από τη χρήση της αλοιφής L-Mesitran® Ointment είναι παροδική και παρέρχεται σύντομα λόγω των σημαντικών καταπραϋντικών συστατικών του προϊόντος. Αν επιμείνει το φαινόμενο, τότε να επιλέγεται η αλοιφή L-Mesitran® Soft.

ΒΑΘΙΑ ΕΛΚΗ

Ως προς τη δυνητική χρήση προϊόντων αλγηνικού ασβεστίου σε βαθιά έλκη για την επίτευξη αγγειογενετικής διέγερσης, σημειώνεται ότι η επιθυμητή κοκκιοποίηση επιτυγχάνεται πλήρως και αποτελεσματικά, είτε αποκλειστικά με τις αλοιφές L-Mesitran®, είτε σε συνδυασμών των αλοιφών με το απορροφητικό επίθεμα L-Mesitran® Net. Σε κάθε περίπτωση οι αλοιφές L-Mesitran® συνεργάζονται εξαιρετικά με οποιοδήποτε αλγηνικό και δύνανται να εφαρμοστούν συνδυαστικά στη βλάβη.

ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΕΛΚΗ ΔΕΡΜΑΤΙΚΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ

Στις περιπτώσεις ελκών σε δερματικά ευαίσθητες ή ταλαιπωρημένες περιοχές, π.χ. φλεβικά, αρτηριακά, κιρσώδη έλκη κνήμης, εγκαύματα ακτινοθεραπειών κ.α. ενδείκνυται η ηπιότερη παρέμβαση στο έλκος με τη χρήση των επιθεμάτων L-Mesitran® Tulle 10cmX10cm και L-Mesitran® Hydro 10cmX10cm εφόσον τα έλκη δεν είναι επιμολυσμένα, ενώ συνιστάται η αλοιφή L-Mesitran® Soft ή και το L-Mesitran® Tulle 10cmX10cm εφόσον υπάρχει λοίμωξη.

ΣΥΡΙΓΓΙΑ

Η προτεινόμενη διαχείριση θεραπείας συριγγίων περιλαμβάνει, αρχικά τη χρήση υπέρτονου για τον καθαρισμό της εσωτερικής επιφάνειας του συριγγίου και το διεξοδικό στέγνωμα αυτής και ακολούθως  την εφαρμογή της αλοιφής L-Mesitran® Ointment η οποία, λόγω της ισχυρής οσμωτικής δράσης της, θα προσφέρει βέλτιστο επουλωτικό αποτέλεσμα.

NEWSLETTER SIGN-UP